I dag braker det løs for en alternativ versjon av «Sykle til jobben aksjonen», nemlig «U-Go til trening». Et initiativ som skal føre til en endring i reisevanene til unge bæringer.

Fra bil til bein

U-Go til trening er et samarbeidsprosjekt mellom kommunens Klimaklokprogram og Norges Bedriftsidrettslag som også er skaperne bak Sykle til jobben og U-Go til skolen. U-Go til trening er et pilotprosjekt som varer fra 26. april til 15. juni. Det er kun ungdom i Bærum kommune som deltar i piloten.

Målet med prosjektet er at flere ungdommer mellom 13 og 18 år skal komme seg til og fra trening uten å bli kjørt i bil. At flere bruker sykkelen, skateboardet eller beina til og fra trening fører til nye reisevaner som igjen bidrar til bedre helse og mindre klimautslipp!

Motiverer med spillifisering

Ved hjelp av spillifisering (gamification) skal ungdommen motiveres til å i større grad være aktive til og fra trening. Alle idrettslag i Bærum kommune er registrert i kampanjen. Jo flere på laget som kommer seg til trening for egen maskin desto flere poeng får laget. Dette er en konkurranse på tvers av alle idrettslag og idrettsgrener!

Hver dag kan hver enkelt lagspiller få opp til 4 poeng:

  • 1 poeng for hver gang man går, sykler, skater, sparkesykler, løper, rulleskøyter osv. til og fra trening uavhengig av lengde.
  • 2 poeng for hver gang man går, sykler, skater, sparkesykler, løper, rulleskøyter osv. til og fra trening og beveger lenger enn 500 meter.

Premiene lagene kan vinne består blant annet av skikurs for ungdom, billetter til Kollensvevet og deltagelse på idrettsfest med ordføreren.

Vi er spente på å se hvor mange kilometer bærumsungdommen har lagt bak seg når vi krysser av for 15. juni i kalenderen.

Vi heier på dere!

 

Ine Skarrud, rådgiver, Strategi- og utviklingsenheten