Etter godt over fem uker med hjemmetilværelse var tiden endelig kommet for å dra tilbake til barnehagen og gode venner. Hvordan vil den nye barnehagehverdagen være?

En spent liten kar, nå med vesentlig lenger hår enn forrige gang han var i barnehagen, nærmest løp ned til den trygge, røde bygningen i bunnen av slalombakken.

Hvordan var det i barnehagen nå? Var alle lekene der som før? Kom alle vennene til å være der? Og var det sånn at Koronaviruset ikke lenger kunne komme til barnehagen?

Første dag ble vi møtt av vennlige smil og militær struktur i porten til «Camp Krydsby». Alt var slettes ikke som før,-  mange nye regler og rutiner å forholde seg til, utetid nærmest hele dagen, sperrebånd som preget uteområdet og venner som var delt inn i mindre lekegrupper. Selv yndlingsmatboksen måtte bli hjemme, nå var det matpapir som gjaldt av hensyn til smittevern. En god og lang klem ved avskjed var derfor helt nødvendig før den nye hverdagen kunne starte.

6 timer senere og mange erfaringer rikere: en dag fylt med lek og moro, nye oppdagelser i et ellers kjent miljø, og aktiviteter som aldri tidligere var blitt gjennomført. Hvorfor ikke bruke parkeringsplassen som sykkelbane?

Det var litt annerledes, men veldig gøy, Mathias fem år.

All ros til de kreative og fleksible ansatte i barnehagen som evner å finne nye løsninger med et vesentlig mindre handlingsrom enn tidligere, og som planlegger og innfører strenge rutiner vi aldri har vært borti. Og alt dette gjør de med et stort smil om munnen. Et smil som fører til at barna opplever alle disse litt slitsomme rutinene og endringene som trygge, og som i fremtiden vil gjøre de robuste til å takle nye endringer som vil komme.

Ellen Wefald, Strategi- og utviklingsenheten