Bloggredaksjonen i Tanketanken har vært i villrede om videre blogging i disse dager.  Vi har gått fra «Tanketanken lar vi hvile til livet er normalt igjen» til «hvordan kan vi bruke den til noe positivt i disse tider?» Vi likte best den siste tilnærmingen. Derfor spør vi deg om du vil være med på å dele alle de gode historiene som skjer rundt i tjenestene våre, til tross for krevende tider? 

Innbyggere og ansatte i Bærum kommune har på utrolig kort tid måttet forholde seg til en helt ny hverdag. Det er gjennomgripende og krevende endringer på en rekke områder, både på jobb og privat. Heldigvis har vi nok mat og varme boligerUsikkerheten påvirker oss, og den påvirker oss ulikt. 

 «Brennende plattform» 

 For å få til endringer snakkes det ofte om at det trengs en brennende plattform».  Vi i Bærum kommune har det stort sett veldig godt og ting går bra, derfor ser vi ikke alltid behovet for de store endringene. Men nå er det annerledes, nå opplever vi «en brennende plattform» 

  Smarte løsninger – store og små

Vi er helt sikre på at det rundt om i kommunens tjenester lages smarte løsninger på store og små problemer som oppstår. Disse historiene vil vi gjerne finne og dele både for å heie på gode tiltak, men også for at andre kan stjele ideene. Å “stjæle med stil” er fortsatt noe vi bør drive med. 

 Tips oss!

Vi i bloggredaksjonen vil gjerne ha tips fra dere, det er vi helt avhengige av. Tips oss gjerne om noe smart du har gjort, eller noe smart du har hørt at noen andre har gjort. Dette kan være store eller små ting som har gjort en forskjell for brukerne våre og på arbeidsplassen. Det er lov å skryte av hverandre. Tipsene vil bli fulgt opp av en prat med oss slik at vi får høre nærmere hva som er blitt gjort. 

Finnes det historier fra pleie og omsorg, fra de mange helsetjenestene våre, fra barnehage, skole, tekniske tjenester og kultur? Vi har så mange viktige tjenester at ikke alle kan nevnes, men vi tror det må finnes mange gode historier å dele. 

 Webinar

Tirsdag deltok jeg for eksempel på et webinar. Kommunikasjonsenheten inviterte til opplæring i Office365 på Teams. 140 stykker deltok, og det fungerte veldig bra. Dette kan sikkert flere gjøre, det behøver ikke være så store samlinger, man kan prøve seg litt frem. Denne perioden kan helt sikkert øke den digitale kompetansen vår, min har økt allerede! 

Send ditt tips på e-postadressen innovasjon@baerum.kommune.no så skal vi ta det videre.  

Hege Fossum, Strategi- og utviklingsenheten