Er du lei av å vente på Fornebubanen? Da kan du benytte deg av bysykler som er et samarbeidsprosjekt mellom Bærum kommune og næringslivet i Lysaker – Fornebu-området. «Sykkel for T-bane» -tilbud er først og fremst et tilbud til arbeidstakere på Fornebu. Prosjektet er utviklet i samarbeid med SmartCity Bærum og flere større bedrifter på strekningen Lysaker –  Fornebu. 

Spleiselag offentlig og private aktører

Bysyklene vil også være tilgjengelig for andre brukere. Dette er samme bysykkelordning som Oslo innfører, og den vil trolig integreres med Oslo etter hvert, men foreløpig kjører vi separate systemer. Både fordi Oslo har et mye større system å bygge ut, og tidsplanen for etablering mot Lysaker er usikker, samt at Oslo finansierer sin bysykkelordning med reklame. Bærum kommune har ikke anledning til å bruke utendørsreklame. Derfor er vår ordning finansiert ved et spennende spleiselag mellom offentlige og private aktører:

  • Bærum kommune
  • Akershus fylkeskommune
  • KLP Eiendom
  • Fornebuporten
  • Technopolis
  • Storebrand
  • OBOS

Appen Bærum bysykkel

Appen gir deg informasjon om ordningen og hvor det er ledige sykler og låser. I tillegg til kan du registrere abonnement og få kode på sms til å ta ut sykkelen fra appen. Abonnement og informasjon kan også fås på infosøylen ved stativet.

Bysykkel er en billig og kjapp måte å komme seg fra A til B, og de fleste bruker den som et supplement til sin egen sykkel, et alternativ til kollektiv transport eller fordi det bare er en morsom måte å oppleve Bærum på.

Det er liten tvil om at bysykler er et viktig transportmiddel i urbane områder, i 2015 hadde Oslo ca 30.000 brukere på sine 1500 sykler, og hver bruker hadde gjennomsnittlig 30 sykkelturer (prosjektleder Ingvild Tandberg, Bærum kommune)

Slik tar du ut en sykkel

Står du i nærheten av et stativ kan du låse opp en sykkel med Bærum Bysykkel-appen på telefonen din (iOS og Android). Alternativt kan du du bruke telefonnummeret ditt og en personlig kode på stativets skjermer.

Her finner du stativene

I 2016 står det stativer på Lysaker torg, ved Fornebuporten, Kafe Odonata, Fornebu senter (både på torget og ved hovedinngangen), Storøya skole, mellom Technopolis og Statoilbygget.

kart sykkelparkering

Kontakt

For kundeservice, innspill eller andre henvendelser kan du ta kontakt via mail til post@baerum.kommune.no. Vi svarer så raskt vi klarer!

 Ingvild Tandberg, Miljørådgiver/prosjektleder, Bærum kommune.