I november 2014 tok Bærum kommunale arbeidssenter (BKA) over driften av kantinen i Kommunegården.  Den ble en umiddelbar suksess og de positive tilbakemeldingene er mange. Avdelingsleder Tina Moer og markedskonsulent Henning Breisand Krogsrud forteller deg mer om kantinedriften og ideen som ligger bak.

 Arbeidssentermodellen

 BKA drifter etter arbeidssentermodellen, det vil si at arbeidstakere med ulikt funksjonsnivå jobber sammen i grupper om å lage produkter eller yte tjenester.

 Arbeidstakere fra BKA, mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, deltakere fra NAV og to-tre veiledere fra BKA driver kantinen. Sammen betjener de kassen, tilbereder eksotisk og velsmakende mat, tar oppvasken eller rydder bordene slik at du kan nyte et godt måltid i lunsjpausen din.

 Mangfold, integrering og utvikling

Deltakerne fra NAV er minoritetsspråklige, fra ulike kulturer, bosatt i Bærum. Parallelt med arbeidstreningen får de språkopplæring i møte med kollegaer og kunder. Den teoretiske norskopplæringen er tett knyttet opp til praksis i kantinen. I tillegg til språk og innholdet i arbeidet lærer også deltakerne arbeidslivets mange regler og koder. Samlet blir arbeidet i kantinen en god og vellykket opplæringsarena.

Erfaringene med å blande brukergruppene er svært gode. De utviklingshemmede bidrar på en unik måte i språktreningen av minoritetsspråklige. De snakker ofte et enkelt språk som er lett å forstå for de som skal lære et nytt morsmål.

 Catering til tjenestestedene

I kantinen blir det satset på sunn mat, laget fra bunnen av med gode råvarer.  I vår ble tilbudet utvidet og en rammeavtale inngått for levering av møtemat, catering til tjenestestedene. Vi får bestillinger jevnlig, og potensialet er veldig stort.

Kantinen er et positivt personaltiltak i Kommunegården. Det er tøft å få den til å gå rundt økonomisk, men vi har sterk tro på at dette skal gå bra.

Vi oppfordrer deg og alle ansatte til å benytte kantinen fremover. Unn deg en hyggelig og velsmakende pause – hver dag!

Tina Moer, avdelingsleder og Henning Breisand Krogsrud, markedskonsulent BKA