Avdeling for Natur og Idrett har testet ut nye miljøvennlige toaletter ved Burudvann og Pelvikodden  på Snarøya. Etter en sesong i drift kan de stolt konstatere at de nye toalettene holder høyere standard og krever mindre vedlikehold enn sine forgjengere. Toalettene fortjener en plass på Innovasjonsbloggen fordi mange gode løsninger er kombinert i ett prosjekt. Hør bare her:

SMS-løsning

SMS-løsningen har ført til en drastisk reduksjon i hærverk, samt at driftsenheten kan tømme og vedlikeholde toalettene etter antall besøk, og ikke måtte sjekke nivået i tanken jevnlig. Toalettene låses opp ved at publikum sender en SMS med oppgitt kode til et nummer som står opplyst utenfor døren, en løsning som er vel utprøvd i Danmark.

Ingen skal være redde for at telefonnummeret kan misbrukes etter bruk av toalettene.  Vi har ikke tilgang på telefonnumrene, men ved anmeldelse av hærverk kan politiet vurdere innsyn. Ole Kristian Johansen, prosjektleder i Natur og Idrett

Miljøvennlig

Dette er vakuum-toaletter som drives av energi fra solcellepaneler på taket. Tanken er lukket og bygget bare 50 cm ned i bakken. Dette gir en langt mindre belastning på terreng og landskap enn de tidligere toalettene som hadde langt dypere tanker under huset.

Her er et sårbart terreng med fin vegetasjon, og dette tar vi godt vare på med den nye løsningen som også er uten ledningsanlegg.
Ole Kristian Johansen prosjektleder i Natur og Idrett.

Toalettene på Pelvikodden er flyttet, slik at springfloen ikke kan fylle tanken, og septik-bilen kan nå kjøre helt nært tanken som skal tømmes.

Brukervennlig

Toalettene er langt enklere å renholde enn de gamle, noe som gir en bedre brukeropplevelse. Det er mindre lukt, grei belysning og toalettet er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Vi ønsker alle våre innbyggere en riktig god sommer, og husk å ta med mobilen på badeturen!

Kjellaug Hurlen, prosjektleder, Strategi- og utviklingsenheten, Bærum kommune