Synes du det er vanskelig å holde oversikt over hva som planlegges eller hva som er tenkt bygget i nabolaget ditt? Kommunen kommer snart med en ny løsning der du enkelt får oversikt gjennom informasjon på et kart! Overingeniør Roar Askeland fra Regulering forteller om ny innovativ løsning for innbyggerne i Bærum kommune.

Uoversiktlig informasjon

I dag er  informasjonen om hvor det planlegges å bygge, hvor langt man har kommet i planleggingen og hva som skal bygges, spredd på flere ulike steder.  Vi har fått tilbakemelding om at mye tid går med til å finne frem til det innbyggerne er ute etter. Derfor vil vi gjøre det lettere for deg å finne svar på det du lurer på. Vil du si din mening i en sak, får du også mulighet til det i den nye løsningen. Vi hører gjerne fra deg!

All informasjon samles på et sted

Plan- og byggesaksdialog (klikk på bilde for større versjon)

Den nye løsningen har samlet kart, dokumenter og saksgang på ett sted. Dette vil gjøre det enklere for deg å delta i planleggingen og påvirke resultatet. Du kan også abonnere på en sak som du er interessert i. På den måten kan du lett holde deg oppdatert.

Lettere å følge byggesaker

I tillegg til å følge planer, kan du følge byggesaker. Hundrevis av saker behandles hvert år og det er godt mulig at du skal søke selv eller blir berørt som nabo en gang i livet. Løsningen skal også tilby innsyn i alle byggesaker fra arkivet slik at du kan finne alle sakene som tilhører din eiendom eller en eiendom som du er interessert i å kjøpe.

Alt dette kan gjøres fra din PC, nettbrett eller mobil når som helst – uten at du trenger å oppsøke eller kontakte kommunen! Løsningen er planlagt å være på plass i løpet av vinteren.  Vi håper dette vil være en god løsning for alle innbyggerne i Bærum kommune!

 Roar Askeland, overingeniør, Regulering