Det nærmer seg ferie, og du vurderer kanskje hvilke bøker du vil lese i sommer, enten du er hjemme eller på et feriested. Biblioteket leter hele tiden etter løsninger som gjør det lettere for deg å holde deg oppdatert enten det gjelder litteratur eller nyheter.

Biblioteket der du er

Bibliofil app

Gjennom ulike digitale tilbud kommer Bærum bibliotek hjem til deg, eller til der du måtte være. Med Bibliofilappen har du alltid biblioteket med deg! Den gir deg mulighet til å søke, reservere, fornye og låne med digitalt lånekort på mobil. Last ned appen Bibliofil fra App store eller Google play og logg inn med lånernummer og PIN-kode. Har du glemt lånekortet når du er på biblioteket? Ikke noe problem! Med appen har du alltid lånekortet med deg på mobilen eller nettbrettet.

eBokBib app

En annen nyttig app er eBokBib . Med den kan du låne og lese bøker hvor som helst og når som helst! På den måten kan du låne e-bøker fra biblioteket både til nettbrett og mobil. Alt du trenger er et lånekort fra et av bibliotekene i Akershus.

Stor digital tilgang til aviser og tidsskrifter

Vil du ha tilgang til tusenvis av aviser og tidsskrifter på mer enn hundre forskjellige språk?  Du finner selvfølgelig også norske aviser. Da kan du laste ned Pressreader på din telefon eller nettbrett. Deretter må du en tur innom biblioteket, der får du automatisk tilgang  til nedlasting i 7 dager. Det er ingen grense på hvor mye du kan laste ned, men du selv må sørge for at avisene og tidsskriftene blir slettet fra telefonen din etter hvert. Kostnadene vi sparte på å abonnere på fysiske aviser og tidsskrifter finansierer abonnementet på Pressreader.

PCer på biblioteket

Pressreader app

Du trenger ikke egen mobiltelefon eller nettbrett for å kunne bruke tjenesten. Pressreader er også tilgjengelig på bibliotekets PCer, slik at man også kan lese aviser og tidsskrifter digitalt i våre lokaler.

Mer informasjon om bibliotekets digitale tjenester finner du her http://barum.folkebibl.no/e-boker

Trine Overskott Schøning, Biblioteksjef, Bærum kommune