Denne ukas blogghistorie er et varmende innlegg takket være en innovativ personalgruppe i Lommedalen barnehage.

Januar kan, som vi alle vet, være både kald og lang. Tiden før jul er fylt med mange morsomme og hyggelige aktiviteter, mens årets første måned preges av mer nøkternhet på alle mulige måter.

For å bøte litt på dette, har Lommedalen barnehage innført den årlige «Hawaii dagen».

En tidlig fredag morgen mens snøen lavet ned i Lommedalen, pakket derfor sønnen min på 4 år ivrig sin lille trillekoffert med shorts, solbriller, solkrem og håndkle. Stolt skulle han reise av gårde til Hawaii, helt på egen hånd selvfølgelig, sammen med gode venner i barnehagen.

Fremme i barnehagen slo varmen mot oss! Varmeanlegget gikk nemlig for fullt denne dagen slik at shorts og t-skjorte ble et naturlig og helt nødvendig klesvalg. Etter å fått utdelt flybilletter i skranken, eller garderoben som den kalles til vanlig, bar det videre til flyet som skulle ta dem videre til den endelige destinasjonen. Både frakt av bagasje og selve flyturen gikk smertefritt for seg til tross for at flyet var fullbooket med småbarn. En nøye gjennomgang av sikkerhetsinstruksene ble gjennomført av erfarne flyverter- og vertinner til stor fasinasjon hos de små passasjerene.

Etter inntak av et lite snackmåltid om bord, ankom barna endelig øya og kunne sette kursen mot nærmeste strand hvor de fikk en varm velkomst av lokalbefolkningen. Strandidyllen, som var laget til ved hjelp av riskorn, inneholdt en egen bar med forfriskninger og fristende frukt, forlokkende lokalmusikkk og en stor lampe som varmet de vinterbleke kroppene litt ekstra.

«I dag har jeg vært på Hawaii, men bare på lat.» 4 åring

Et herlig avbrekk i januar ble dermed gjennomført med stor suksess og relativt liten innsats, og minner ble skapt i et barnesinn som vil vare livet ut. Takk for en morsom og innovativ dag!

Ellen Wefald, Strategi- og utviklingsenheten