To ganger i året møtes 170 ledere i Bærum kommune på tjenesteledersamling. Tema for samlingen varierer fra år til år, men et fellestrekk går igjen – hvordan levere gode tjenester. Du får et tilbakeblikk til fjorårets vårsamling! 

Det er 10. juni 2014. 170 ledere fra Bærum kommune er samlet på Fornebu for vårens tjenesteledersamling. I dag er kanskje 10 ledere ekstra spente – de er alle plukket ut som innovasjonsvinnere innenfor sin sektor. Men konkurransen er ikke over, for det gjenstår å dele ut første, andre og tredje plass blant de 10 innovasjonsvinnerne. Blir det barnehagesektoren som stikker av med seieren? Eller klinker helse- og sosialsektoren til?

Vinneren kåres 

«Hvem skal du stemme på?». Det diskuteres både høylytt og lavmælt på bordene i salen. I bakgrunnen spilles temamusikken fra «The Rocky». De 10 lederne står på scenen og venter. Men på seierspallen er det bare plass til tre.

Og de tre ropes opp. På førsteplass: Distrikt Rykkinn med innovasjonen «Elektronisk nøkkelsystem». På andreplass: Hosle barnehage med innovasjonen «gutter som lekeressurser». På tredjeplass: Byggesak med innovasjonen «Lean transformasjon i Byggesak». Tjenesteleder ved Distrikt Rykkinn tar med stolthet i mot premien, som er en serie workshops med innovasjonsselskapet Innoco.

Dagen derpå

10 måneder har gått siden de tre tjenestestedene ble løftet frem som innovatører 2014. Hva har skjedd i etterkant? Er det fortsatt glød og engasjement?  Ekte innovasjon kommer ikke fra skippertak, men fra en kultur for innovasjon på arbeidsplassen og høy grad av gjennomførbarhet. I løpet av våren får dere høre om hvordan det har gått med de tre vinnerne. Gled deg til spennende nye historier om innovasjon!

Kirsten Viga Skretting, rådgiver, Strategi- og utviklingsenheten