15. mai fikk vi i Bærum kommune storfint besøk fra Bergen kommune. Fire glade vestlendinger kom for å lære mer om Brobyggerprogrammet og for å fortelle oss om deres program Smart Omsorg BergenBrobyggerprogrammet er en satsing der kommunen ved bruk av tjenestedesign lager helhetlige tjenester for mennesker med utviklingshemming og deres familier.

Erfaringer fra Bærum kommune

Agenda for dagen var lagt i samarbeid med utsendingene fra Bergen slik at de delene av Brobyggerprogrammet som var mest relevante for besøket ble prioritert. Av de åtte tiltakene i Brobyggerprogrammet ble seks presentert. Hvert tiltak ble presentert av tilhørende prosjektleder og deretter var det åpent for spørsmål og diskusjon rundt løsningen.

Praten og spørsmålene satt løst og dette var også en god arena for at Bærum kommunes egne ansatte kunne lære mer om de ulike tiltakene i Brobyggerprogrammet og komme med innspill.

Erfaringer fra Smart Omsorg Bergen

Etter lunsj presenterte Smart Omsorg Bergen sitt program via blant annet en fin videosnutt:

Målet med Bergens program er bedre tjenester for innbyggerne og bedre arbeidshverdag for ansatte. Fokuset er på å sikre best mulig omsorg for pengene kommunen har til rådighet.

På besøk hos Bærum kommunes tjenester

På ettermiddagen dro delegasjonen opp til Emma Hjorth hvor de besøkte Emma MeDLiv og Emma Sansehus. Tilbakemeldingene var strålende! De besøkende dro hjem med mange nye ideer, erfaringer og potensielle samarbeidspartnere fra Bærum kommune.

Smart Omsorg Bergen på besøk hos Emma MeDLiv

Det var en dag fylt med læring, nettverksbygging og kompetanseutveksling. Å dele utfordringer og løsninger med andre skaper grobunn for samarbeid, forståelse og felles målsetninger!

 

 

 

 

 

 

Ine Skarrud, Strategi- og utviklingsenheten