7. februar åpnet Bærum sin nye visningsarena for velferdsteknologi, Atri-X i Sandvik, sentralt plassert mellom kulturhuset og Sandvika storsenter.  Atri-X viser rundt 90 hjelpemidler for et enklere liv. I september 2017 skrev Tanketanken om at Atri-X skulle etableres, nå var vi nysgjerrige på å se hvordan visningslokalet er blitt og dro på besøk.

Mulighet for å prøve og oppdage nye hjelpemidler

Daglig leder Jeppe Skjønberg tar oss hyggelig i mot oss. Han forteller at de som kommer på besøk er fagpersoner som ønsker å lære mer om velferdsteknologi, men også pårørende som har konkrete behov.  Muligheten til å bli kjent med, og bli trygg på velferdsteknologi i dagliglivet er viktig fremover. Senteret skal også gi mulighet for å holde deg oppdatert på hva som skjer på velferdsteknologiområdet.

Stor spennvidde i velferdsteknologien

Velferdsteknologi omfatter en stor variasjon av løsninger.  Atri-X viser frem et bredt spekter og her kommer et lite utvalg av det du kan se hvis du tar turen innom.

  • Trygghetsalarm

Bærum kommune har i samarbeid med Telenor forskjellige trygghetstjenester for hjemmeboende. Hos Atri-X kan du få se forskjellige fallsensorer, dør- og vindussensorer, brann og røykvarslingssensorer som kobles opp mot alarmsentralen. I tillegg kan du få mer informasjon og se mulighetene til «Tryggi»-appen som varsler pårørende til brukere med digital trygghetsalarm.

  • Kommunikasjon

Mange har kanskje hørt om AV1-roboten til No- isolation som hjelper barn og ungdom med langtidssykdom til å delta i sin egen ordinære hverdag. Hos Atri-X har du muligheten til å se produktet KOMP som skal gjøre det lettere for familien å holde kontakt med de eldre i familien. Gjennom KOMP kan du som pårørende velge hva som skal komme opp på skjermen. Du kan sende meldinger, video-ringe eller sende et bilde. Målet er at ikke at dette produktet skal erstatte fysiske besøk, men gjøre at det blir enklere med den daglige kontakten.

  • Medisindispenser

Potensialet i medisinutlevering er stort, og kan gjøre at hjemmetjenesten kan brukes mer effektivt i sitt arbeid med andre type oppgaver. Hos Atri-X kan du få se Evondos, en medisindispenser som hjelper deg til å ta medisinen i riktig mengde og til riktig tid.

Ta en tur innom!

Dette, i tillegg til mange andre produkter gjør at turen innom Atri-X er vel verdt tiden din. Hos Atri-X finner du kompetente fagpersoner som kreftkoordinator, demenskoordinator med flere. Ta en tur innom for å bli litt bedre kjent med mulighetene som finnes der ute!

Mer informasjon finner dere på kommunens nettside.

 

Christian Holmås Haave, Strategi- og utviklingsenheten, Bærum kommune